Nationale Rekencoördinator Dag

Agenda

18 november 2021
15:30 - 17:00
online

RC-NL-Masterclass – 18-nov-2021 – Grote Rekendag 1234

Organiseren van de grote rekendag van 2022 – groep 1 2 3 4

Annette Markusse Frans van Galen

In deze masterclass zullen Annette Markusse (pabo-docent iPabo, lid van het ontwerpteam van de Grote Rekendag, en eindredacteur van Volgens Bartjens) en Frans van Galen (lid ontwerpteam) de deelnemers meenemen in de komende Grote Rekendag van 30 maart 2022 over ‘Bouwavonturen’.

Leerkrachten kunnen zich met deze masterclass voorbereiden op de Grote Rekendag.

De Grote Rekendag

De deelnemende scholen gaan op avontuur en gaan bouwen. En nadenken over het bouwen. Denkkracht combineren met wat je met je handen kunt. De kinderen kunnen zich dan inleven wat het is om architect te zijn, of constructeur. Of gewoon bouwer. Tekenen, inschatten, rubriceren, plannen, er komen veel ‘reken-activiteiten’ kijken bij het bouwen. De Grote Rekendag richt zich op de basisschool en beoogt te laten zien dat leerlingen ook in het reken-wiskundeonderwijs op onderzoek kunnen gaan. Daarnaast is een doel dat leraren en leerlingen plezier beleven aan rekenen-wiskunde. Tijdens de Grote Rekendag gaan scholen een dag lang aan de slag met materialen die speciaal voor deze dag ontworpen zijn. Je neemt deel door het boek van de Grote Rekendag te bestellen. Het boek bevat al het materiaal dat je nodig hebt om met groep 1 t/m 8 aan de slag te gaan rondom het thema Bouwavonturen.

Verwijzingen