Nationale Rekencoördinator Dag

Agenda

23 september 2020

RC-NL-Masterclass 23 september

primair gericht op rekencoördinatoren in het basisonderwijs.

Op 23 september 2020 werd de eerste masterclass georganiseerd. Ronald Keijzer, Femke Keers en Anna Hotze (Hogeschool iPabo) organiseerden deze masterclass, met de titel de Uitdager van de maand!

video

Abstract

Zwakke rekenaars krijgen nogal eens extra begeleiding door ze te laten aanschuiven aan de instructietafel. Sterke rekenaar daarentegen worden vaak zonder enige begeleiding met verrijkingsmateriaal naar de gang gestuurd. Dat is jammer, want ook de sterke rekenaars verdienen begeleiding en eigenlijk vraagt het verrijkingsmateriaal hier om. Dat kan anders! In het project ‘De uitdager van de maand’ zijn zowel voor rekenen-wiskunde als Natuur en techniek uitdagende opdrachten gemaakt waar excellente leerlingen mee aan de slag kunnen. De leraar begeleidt de sterke rekenaars en doet dat zo dat de hele groep betrokken wordt. Op die manier krijgt zowel de sterke rekenaar extra uitdaging en begeleiding en wordt de hele klas ook bij de uitdager betrokken. En als zo iedereen met de uitdager aan de slag gaat, zien we ook de zwakke rekenaar tot bloei komen.

In deze masterclass werden voorbeelden getoond van de uitdagers en hoe zowel sterke rekenaars als de hele groep kunnen profiteren.

Meer lezen over de Uitdager van de maand.

Voor eventuele vragen: r.keijzer@ipabo.nl