Nationale Rekencoördinator Dag

Conferentie 2019 thema: ‘De bouwstenen bedacht, en nu bouwen!’

In 2018 worden nieuwe bouwstenen voor rekenen/wiskunde bedacht door Curriculum.nu en deze worden in januari 2019 aangeboden aan de staatssecretaris.
Hier liggen allerlei kansen voor leerkrachten, rekencoördinatoren en schoolleiders om het reken/wiskunde onderwijs te voorzien van verse impulsen.

We weten nu natuurlijk nog niet wat er precies uit gaat komen, maar we weten wel dat we op de NRCD 2018 (maart j.l.) al belangrijke aandachtspunten hebben meegegeven met de leden van het ontwikkelteam van curriculum.nu.

Je kunt je nog niet inschrijven, maar beschouw dit bericht als een ‘Save the date’: Vrijdag 8 maart 2019, Utrecht (hele dag).

RekencoördinatorPlus

Er wordt op diverse plekken in het land extra aanbod aangeboden.

Lees meer

Netwerken

Alle netwerken van rekencoördinatoren in NL in kaart gebracht.

Lees meer

NRCD, 9 maart 2018, Utrecht

Op 9 maart 2018 werd de vijfde Nationale Rekencoördinator Dag georganiseerd en daar kwamen een kleine 200 mensen op af. In de openingslezing van Belinda Terlouw 'Gevangen in ons rekenboek!' was veel ruimte voor de mening van het kind over wat belangrijk is bij rekenen. Daarna werd informatie verzameld over wat de koers van rekenen/wiskunde zou moeten zijn binnen curriculum.nu. Dit werd gedaan door een Mentimeter online vraag, zodat de mening van alle aanwezigen meteen verzameld is en doorgegeven kan worden aan het ontwikkelteam van rekenen/wiskunde van curriculum.nu.